Cursus Arabisch

Wil je de Arabische taal leren? Start dan vandaag nog met een cursus Arabisch.

Wist je dat het Arabisch alfabet slechts 28 letters telts? En dat men van rechts naar links schrijft? Gelukkig is de volgorde in cijfers en getallen wel hetzelfde als bijvoorbeeld in Nederland. Arabisch kent wereldwijd zo’n 380 miljoen sprekers. Daarmee staat Arabisch op plek nummer 6 van meest gesproken talen ter wereld. Wil jij nu ook aan de slag met de Arabsiche taal? Start dan vandaag nog met het vergelijken van de verschillende cursussen. Vraag gerust een gratis proefles of studiegids aan.

Vergelijk cursussen

Arabisch leren voor beginners en gevorderden
Arabisch leren? Goed plan. Tijd voor een taalcursus. Arabisch is – naast Spaans en Engels – een echte wereldtaal. Wereldwijd hebben ongeveer 300 miljoen mensen Arabisch als moedertaal. Voor 250 miljoen mensen is Arabisch de tweede taal.
In Nederland wonen ook veel Arabisch sprekende mensen. Deze taal kan goed van pas komen tijdens zakelijke transacties en vakanties. De cursus Arabisch is een goede stap om in het Arabisch te communiceren.

Een cursus Arabisch kun je tegenwoordig overal volgen. Toch zijn er enkele aanbieders de er bovenuit springen. Volg de cursus Arabisch bijvoorbeeld bij: NHA-opleidingen, NTI, Udemy of Laudius. Wat deze aanbieders uniek maakt zijn de makkelijke leerprogramma’s, aantrekkelijke prijzen, goed studiemateriaal maar bovenal honderden, zo niet duizenden, tevreden cursisten. Goed om te weten is dat alle aanbieders die getoond worden op tijdvoorstudie.nl toonaangevend zijn op het gebied van studeren op afstand. Deze organisaties hebben jarenlange ervaring, echte cursisten, echte klantbeoordelingen en garanderen de hoogste kwaliteit.

Wacht niet langer en start vandaag nog met de cursus Arabisch!

Ben je helemaal enthousiast geworden? En wil je graag starten met een cursus arabisch? Wacht dan niet langer en schrijf je vandaag nog in óf bestel een proefles. Leuk om te weten is dat de meeste aanbieders tijdelijk extra kortingen hebben en verschillende welkomstcadeaus. Zorg dus dat je er op tijd bij bent en profiteer tijdelijk van deze kortingen.

Kort samengevat:

-Jezelf verstaanbaar kunnen maken in het dagelijkse leven
-Zowel voor beginners als gevorderden
-Arabisch leren op je eigen tempo en via jouw eigen schema
-Certificaat of diploma van het opleidingsinstituut

start vergelijken

Bekijk aanbieders

Voor de cursus Arabisch hebben wij alvast de allerbeste aanbieders voor jou geselecteerd. Maak hieronder jouw keuze en start vandaag nog!

laudius

€119,-

of betaal 4 x €33,90 p/m

  • Voor beginners
  • Nú met 50% korting
  • Géén inschrijfgeld
  • Gratis proefles
START VANDAAG NOGGratis proefles »

nhbo

€299,-

  • Voor beginners
  • Geslaagd=Diploma
  • Thuisstudie
  • 3-6 maanden
START VANDAAG NOGGratis proefles »

Wat is de achtergrond van de Arabische taal? 

Tijdens de cursus Arabisch krijg je ook inzicht in het ontstaan van de taal. De Arabische taal is afkomstig uit het Midden-Oosten en is één van de oudste talen van de wereld. Het wordt beschouwd als de oorspronkelijke taal van de Arabieren en is ontstaan in de zevende eeuw voor Christus in de regio van de Arabische Peninsula. De taal was de lingua franca van de Islamitische wereld en werd verspreid door de uitbreiding van de islam. Het Arabische schrift, bekend als het Arabische schrift, is het schrift dat wordt gebruikt om de Arabische taal te schrijven en is één van de meest herkenbare aspecten van de taal. De taal heeft een rijke geschiedenis en cultuur en is een belangrijk onderdeel van de identiteit van de Arabische wereld.

Hoe lang duur het om Arabisch te leren? 

Het duurt ongeveer een paar maanden tot een paar jaar om Arabisch te leren, afhankelijk van je achtergrond en hoeveel tijd en inspanning je erin steekt. Als je al bekend bent met andere talen uit het Semitisch taalfamilie, zoals Hebreeuws of Aramese, kun je sneller vooruitgang boeken, aangezien er veel overeenkomsten zijn tussen Arabisch en deze talen. Anderzijds, als je geen achtergrond heeft in Semitische talen, zal het waarschijnlijk meer tijd en inspanning kosten om de taal onder de knie te krijgen. Het is belangrijk om regelmatig te oefenen en te blijven leren, en het is ook nuttig om in contact te komen met moedertaalsprekers en deel te nemen aan communicatieve activiteiten.

Hoe kun je het best Arabisch leren? 


Er zijn verschillende manieren om Arabisch te leren, waaronder: Formele cursus: je kunt een formele cursus volgen bij een taalschool, universiteit of online. Deze cursussen bieden structurele lessen en gericht op praktijk en zijn meestal onder leiding van een ervaren leraar. Onder dompelen in de taal: Reis naar een Arabische land en omring je met moedertaalsprekers. Hierdoor krijg je de kans om de taal in de praktijk te gebruiken en te verbeteren. Oefenen met een taalpartner: Zoek iemand die Arabisch spreekt en oefen samen via gesprekken of schriftelijke communicatie. Online leermiddelen: Er zijn veel online bronnen beschikbaar, zoals video’s, audio- en tekstlessen, die je kunt gebruiken om Arabisch te leren. Lezen en kijken naar Arabische media: Lees Arabische boeken, kijk naar Arabische films en luister naar Arabische muziek om uw taalvaardigheden te verbeteren. Het is belangrijk om regelmatig te oefenen en te blijven leren om het beste resultaat te bereiken.