Cursus Chinees

Wil je de Chinese taal leren? Start dan vandaag nog met een cursus Chinees.

Chinees is een verzamelnaam voor een groep talen die samen de Sinitische tak van de Sino-Tibetaanse taalfamilie vormen. Meestal bedoelt men met Chinees het standaardmandarijn, de officiële taal van de Volksrepubliek China, van Taiwan, en een van de officiële talen van Singapore. Die standaardtaal is gebaseerd op het Beijinghua, het Pekingdialect van het Mandarijn, de grootste van de Chinese talen. Feitelijk kan men het Chinees beschouwen als een macrotaal, die wordt gesproken door ongeveer 1,22 miljard mensen, met name in China, Taiwan, maar ook in andere landen van het Verre Oosten, waaronder Maleisië, Thailand, Indonesië en Singapore. Ook wordt de taal gesproken door vele overzeese Chinezen

Vergelijk cursussen

Chinees leren voor beginners en gevorderden
Chinees leren is misschien wel de beste investering die je kunt doen. Niet om bij de afhaalchinees iets te bestellen. Wel om zaken te doen. Het land is sterk in opkomst. In China woont bijna een kwart van de wereldbevolking en Chinees is dan ook wereldwijd de meest gesproken taal.

Een cursus Chinees kun je tegenwoordig overal volgen. Toch zijn er enkele aanbieders de er bovenuit springen. Volg de cursus Chinees bijvoorbeeld bij: NHA-opleidingen, NTI, Udemy of Laudius. Wat deze aanbieders uniek maakt zijn de makkelijke leerprogramma’s, aantrekkelijke prijzen, goed studiemateriaal maar bovenal honderden, zo niet duizenden, tevreden cursisten. Goed om te weten is dat alle aanbieders die getoond worden op tijdvoorstudie.nl toonaangevend zijn op het gebied van studeren op afstand. Deze organisaties hebben jarenlange ervaring, echte cursisten, echte klantbeoordelingen en garanderen de hoogste kwaliteit.

Wacht niet langer en start vandaag nog met de cursus Chinees!

Ben je helemaal enthousiast geworden? En wil je graag starten met een cursus Chinees? Wacht dan niet langer en schrijf je vandaag nog in óf bestel een proefles. Leuk om te weten is dat de meeste aanbieders tijdelijk extra kortingen hebben en verschillende welkomstcadeaus. Zorg dus dat je er op tijd bij bent en profiteer tijdelijk van deze kortingen.

Kort samengevat:

-Jezelf verstaanbaar kunnen maken in het dagelijkse leven
-Zowel voor beginners als gevorderden
-Chinees leren op je eigen tempo en via jouw eigen schema
-Certificaat of diploma van het opleidingsinstituut

Start vergelijken

Bekijk aanbieders

Voor de cursus Chinees hebben wij alvast de allerbeste aanbieders voor jou geselecteerd. Maak hieronder jouw keuze en start vandaag nog!

laudius

€119,-

Of betaal 4 x €33,90 p/m

  • Voor beginners
  • Nú met 50% korting
  • Géén inschrijfgeld
  • Gratis proefles
START VANDAAG NOGGratis proefles »

nhbo

€299,-

  • Voor beginners
  • Diploma
  • Proefhoofdstuk
  • Persoonlijke begeleiding
START VANDAAG NOGGratis proefles »

Is Chinees moeilijk om te leren?

De cursus Chinees kan door iedereen succesvol afgerond worden mits er voldoende tijd, energie en motivatie aanwezig is. Het hangt af van de persoon en hun achtergrond, maar Chinese (Mandarijn) wordt vaak beschouwd als een moeilijke taal om te leren vanwege het unieke karakter van het schrift en de uitspraak. Maar met toewijding en regelmatige praktijk kan het leren van de taal mogelijk worden gemaakt.

Hoe kun je het beste Chinees leren? 

Er zijn verschillende manieren om Chinese (Mandarijn) te leren, en de beste manier is afhankelijk van je leerstijl en doelen. Enkele suggesties zijn: Formele cursus Chinees: Neem deel aan een formele cursus in een taalschool of universiteit om onderwijs te krijgen van een moedertaalspreker. Dompel jezelf onder: Verblijf in een Chinees sprekende omgeving om je omringd te zijn door de taal en de cultuur. Oefeningen en oefening: Oefen regelmatig spreken, lezen en schrijven van de taal, en oefen ook luisteren door naar Chinese media te luisteren. Online bronnen: Gebruik online hulpmiddelen zoals video’s, apps en websites om te leren en te oefenen. Taaluitwisseling: Praat met moedertaalsprekers via taaluitwisselingsprogramma’s of persoonlijke contacten om je spreekvaardigheid te verbeteren.

Wat is de oorsprong van de Chinese taal?

Tijdens de cursus Chinees leer je ook meer over het ontstaan van de taal. De Chinese taal, ook bekend als Mandarin, heeft een lange en complexe geschiedenis die teruggaat tot minstens de 11e eeuw v.Chr. Het is ontstaan uit verschillende oudere talen en dialecten in China, waaronder de oude Sino-Tibetaanse talen. Mandarin ontwikkelde zich verder door de politieke, sociale en culturele invloeden van de geschiedenis van China.Mandarin werd formeel erkend als de nationale taal van China in de 20e eeuw en heeft sindsdien een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de Chinese taal, cultuur en politiek. Het is nu de meest gesproken taal in China en een belangrijke taal over de hele wereld.