Cursus Engels

Wil je de Engelse taal leren? Start dan vandaag nog met een cursus Engels.

Engeland, het land van de Big Ben, het grootste reuzenrad ter wereld “The London Eye”, de gezellige theekransjes en natuurlijk het goed gevulde ontbijt “English breakfast”. Maar wist je dat er wereldwijd zo’n 1,6 miljard mensen Engels spreken? Des te meer reden om de Engelse taal onder de knie te krijgen.    

Wanneer je de Engelse taal goed beheerst kun je jezelf in alle uithoeken van de wereld verstaanbaar maken. Het is de meest invloedrijkste taal ter wereld. In totaal kent de Engelse taal zo’n 750.000 woorden. Gelukkig hoef je deze niet allemaal uit je hoofd te leren. In de cursus Engels ligt de aandacht voornamelijk bij het hedendaagse gebruik.

Vergelijk cursussen

Engels leren voor beginners en gevorderden
Een cursus Engels is er voor zowel beginners als gevorderden. Kies je bijvoorbeeld de beginners variant, dan ga je vaak aan de slag met algemene dagelijkse onderwerpen (begroeten, afscheid nemen, het weer etc.). Heb je de basis onder de knie? Dan kun je verder met Engels voor gevorderden waarbij je verder aan de slag gaat met de grammatica, het alfabet en onderwerpen die verder gaan dan “Hello my name is…” “I would like to order a beer please”. Na het afronden van de cursus Engels ontvang je vaak een certificaat of diploma van het opleidingsinstituut. Leuk om thuis op te hangen of als digitale variant te gebruiken voor een curriculum vitae (CV).

Een cursus Engels kun je tegenwoordig overal volgen. Toch zijn er enkele aanbieders de er bovenuit springen. Volg de cursus Engels bijvoorbeeld bij: NHA-opleidingen, NTI, Udemy of Laudius. Wat deze aanbieders uniek maakt zijn de makkelijke leerprogramma’s, aantrekkelijke prijzen, goed studiemateriaal maar bovenal honderden, zo niet duizenden, tevreden cursisten. Goed om te weten is dat alle aanbieders die getoond worden op tijdvoorstudie.nl toonaangevend zijn op het gebied van studeren op afstand. Deze organisaties hebben jarenlange ervaring, echte cursisten, echte klantbeoordelingen en garanderen de hoogste kwaliteit.

Wacht niet langer en start vandaag nog!

Ben je helemaal enthousiast geworden? En wil je graag starten met een cursus Engels? Wacht dan niet langer en schrijf je vandaag nog in óf bestel een proefles. Leuk om te weten is dat de meeste aanbieders tijdelijk extra kortingen hebben en verschillende welkomstcadeaus. Zorg dus dat je er op tijd bij bent en profiteer tijdelijk van deze kortingen.

Kort samengevat:

-Jezelf verstaanbaar kunnen maken in alle hoeken van de wereld
-Zowel voor beginners als gevorderden
-Certificaat of diploma van het opleidingsinstituut
-Vloeiend Engels spreken in slechts enkele maanden tijd

Start vergelijken

Bekijk aanbieders

Voor de cursus Engels hebben wij alvast de allerbeste aanbieders voor jou geselecteerd. Maak hieronder jouw keuze en start vandaag nog!

laudius

€159,-

of betal 5 x €35,90 p/m

  • Voor beginners
  • Nú met 50% korting
  • Géén inschrijfgeld
  • Gratis proefles
START VANDAAG NOGGratis proefles »

nhbo

€299,-


  • Voor beginners
  • Examen wanneer je wil
  • Geslaagd=Diploma
  • Proefhoofdstuk
START VANDAAG NOGGratis proefles »

Wat is de oorsprong van de Engelse taal? 

Tijdens de cursus Engels krijg je ook inzichten in de achtergrond van de Engelste taal. Zo heeft de Engelse taal heeft zijn oorsprong in het Germaanse taalgebied en ontstond in Engeland in de 5e en 6e eeuw. Het Oudengels was de eerste vorm van de Engelse taal en was beïnvloed door talen zoals Latijn, Noors, Oudhoogduits en Frans. Tijdens de Angelsaksische tijd werd het Oudengels de voertaal in Engeland en werd het geleidelijk aan verder ontwikkeld. Na de Norman Conquest in 1066 werd het Middelengels de nieuwe standaardtaal en werd hevig beïnvloed door het Normandisch-Frans. Het Modern Engels ontstond in de 15e en 16e eeuw en ontwikkelde zich verder tijdens de Britse overheersing en door het Britse imperialisme. Het Engels wordt nu wereldwijd gebruikt als tweede taal en als medium van internationale communicatie


Enkele feitjes over de Engelse taal:

• Engels is een van de meest gesproken talen ter wereld, met ongeveer 1,5 miljard sprekers als moedertaal of tweede taal.
• Het Engels is de dominante taal in veel landen, zoals de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland.
• Het Engels is de internationale taal van wetenschap, technologie, zaken, entertainment en media.
• Het Engels heeft veel woorden geleend van andere talen, vooral Latijn en Frans, wat het een rijk en divers vocabulaire heeft gegeven.
• Er zijn vele verschillende dialecten en accenten van het Engels, zoals Brits Engels, Amerikaans Engels, Australisch Engels, enz.
• Het Engels is continu aan verandering onderhevig, met nieuwe woorden, uitdrukkingen en betekenissen die zich ontwikkelen en evolueren.

Hoe makkelijk is het om de Engelse taal te leren? 

Iedere kan de cursus Engels met succes afronden zolang hij of zij er voldoende tijd en energie in stopt. Het leren van de Engelse taal is voor veel mensen makkelijker dan het leren van andere talen. Dit komt omdat: Het Engels veel woorden heeft geleend uit andere talen, zoals Latijn en Frans, en deze talen zijn voor veel mensen al bekend. Het Engels een simpele grammatica heeft, met weinig vervoegingen en geslachtsbepaling. Er is veel materiaal beschikbaar om Engels te leren, zoals boeken, online cursussen, podcasts en videolessen. De Engelse taal is overal ter wereld gebruikt, waardoor er veel gelegenheden zijn om de taal te oefenen en te verbeteren. Echter, het leren van de Engelse taal volledig en op hoog niveau vergt hard werk en veel oefening, net als elke andere taal. Het vergt consistentie en toewijding om het niveau te bereiken dat nodig is voor effectieve communicatie en begrip.