Cursus Indonesisch

Wil je de Indonesische taal leren? Start dan vandaag nog met een cursus Indonesisch.

Indonesisch is de officiële taal van Indonesië. Ongeveer 17 tot 30 miljoen mensen spreken Indonesisch als moedertaal. Wereldwijd ligt dit aantal, mede dankzij personen die Indonesisch als 2e taal spreken, tussen 140 en 200 miljoen. Daarmee staat het Indonesisch op plek 56 van de meest gesproken talen ter wereld.
Wil jij ook aan de slag gaan met de Indonesische taal? Start dan met het vergelijken van de cursus Indonesisch bij de verschillende aanbieders.

Vergelijk cursussen

Indonesisch leren voor beginners en gevorderden
Bahasa Indonesia is de nationale taal van Indonesië. Wil je dit unieke land met zijn bijzondere band met Nederland ervaren? De cursus Indonesisch helpt je goed op weg. Selamat datang! Welkom in Indonesië. Deze indrukwekkende ‘Gordel van Smaragd’ bestaat uit ruim 13.000 eilanden. Door de uitgestrektheid van het eilandenrijk spreken de inwoner maar liefst 700 verschillende talen.

Een cursus Indonesisch kun je tegenwoordig overal volgen. Toch zijn er enkele aanbieders de er bovenuit springen. Volg de cursus Indonesisch bijvoorbeeld bij: NHA-opleidingen, NTI, Udemy of Laudius. Wat deze aanbieders uniek maakt zijn de makkelijke leerprogramma’s, aantrekkelijke prijzen, goed studiemateriaal maar bovenal honderden, zo niet duizenden, tevreden cursisten. Goed om te weten is dat alle aanbieders die getoond worden op tijdvoorstudie.nl toonaangevend zijn op het gebied van studeren op afstand. Deze organisaties hebben jarenlange ervaring, echte cursisten, echte klantbeoordelingen en garanderen de hoogste kwaliteit.

Wacht niet langer en start vandaag nog met de cursus Indonesisch!

Ben je helemaal enthousiast geworden? En wil je graag starten met een cursus Indonesisch? Wacht dan niet langer en schrijf je vandaag nog in óf bestel een proefles. Leuk om te weten is dat de meeste aanbieders tijdelijk extra kortingen hebben en verschillende welkomstcadeaus. Zorg dus dat je er op tijd bij bent en profiteer tijdelijk van deze kortingen.

Kort samengevat:

-Jezelf verstaanbaar kunnen maken in het dagelijkse leven
-Zowel voor beginners als gevorderden
-Indonesisch leren op je eigen tempo en via jouw eigen schema
-Certificaat of diploma van het opleidingsinstituut

Start vergelijken

Bekijk aanbieders

Voor de cursus Indonesisch hebben wij alvast de allerbeste aanbieders voor jou geselecteerd. Maak hieronder jouw keuze en start vandaag nog!

laudius

€159,-

of betaal 5 x 35,90 p/m

  • Nú met 50% korting
  • Géén inschrijfgeld
  • Voor beginners
  • Gratis proefles
START VANDAAG NOGGratis proefles »

nhbo

€299,-

  • Voor beginners
  • Diploma
  • Thuisstudie
  • 3-6 maanden
START VANDAAG NOGGratis proefles »

Hoe moeilijk is Indonesisch? 

Het afronden van de cursus Indonesisch is voor iedereen mogelijk. Wel is het zo dat Indonesisch een middelzwaar moeilijke taal is om te leren, afhankelijk van je achtergrond en hoeveel tijd je erin wilt steken. Als je al bekend bent met andere talen uit de regio, zoals Maleisisch of Malagasi, kun je deze ervaring gebruiken om het leren van Indonesisch te vergemakkelijken. Anderzijds, als je geen achtergrond hebt in talen uit de regio, zal het waarschijnlijk meer tijd en inspanning kosten om de taal onder de knie te krijgen.


Wat is de achtergrond van de Indonesische taal? 

Tijdens de cursus Indonesisch krijg je ook meer inzicht in de achtergrond van de taal. De Indonesische taal is ontstaan uit verschillende dialecten en talen die in de archipel van Indonesië werden gesproken. Tijdens de koloniale periode onder Nederlands bewind, werd het Nederlands als de officiële taal gebruikt, maar na onafhankelijkheid in 1945 werd het Maleis-Nederlands ontwikkeld tot het huidige Indonesisch, dat gebruik maakt van veel Nederlandse en Maleische woorden. Het nieuwe Indonesisch werd ook beïnvloed door andere talen uit de regio, zoals Javanese, Sundanese en Balinese.


Waar kun je jezelf allemaal verstaanbaar maken in het Indonesisch? 

Na het afronden van de cursus Indonesisch kun je jezelf verstaanbaar maken in verschillende landen, met name in Indonesië, waar het de officiële taal is. Het wordt ook gesproken door grote groepen in Maleisië, Singapore en Brunei, evenals door minderheidsgroepen in Australië en Nederland. Bovendien is het een van de zes officiële talen van de ASEAN-regio en wordt het door veel diplomaten en zakenlieden in de regio gebruikt.