Cursus Marokkaans

Helemaal verliefd op Marokko? Start dan vandaag nog met een cursus Marokkaans.

Wist je dat Marokkaans een regionale variant van Arabisch is? Of dat Marokkaans vaker Darija genoemd wordt? Darije betekent “gangbaar”. Marokkaans is dus een gangbare taal in de arabische wereld. Wil jij jezelf verstaanbaar kunnen maken in het Marokkaans? Start dan vandaag nog met het vergelijken van de veschillende aanbieders van de cursus Marokkaans. 

Vergelijk cursussen

Marokkaans leren voor beginners en gevorderden

Als je Marokkaanse vrienden of collega’s hebt is het natuurlijk mooi als je ook een woordje mee kunt spreken. Met de cursus Marokkaans maak jij jezelf binnen no-time verstaanbaar en kun je mee praten over de dagelijkse gang van zaken. Marokko kent vele lokale dialecten maar wees niet bang, tijdens de cursus komen de meest gangbare vanzelf aan bod.  

Een cursus Marokkaans kun je tegenwoordig overal volgen. Toch zijn er enkele aanbieders de er bovenuit springen. Volg de cursus Marokkaans bijvoorbeeld bij: NHA-opleidingen, NTI, Udemy of Laudius. Wat deze aanbieders uniek maakt zijn de makkelijke leerprogramma’s, aantrekkelijke prijzen, goed studiemateriaal maar bovenal honderden, zo niet duizenden, tevreden cursisten. Goed om te weten is dat alle aanbieders die getoond worden op tijdvoorstudie.nl toonaangevend zijn op het gebied van studeren op afstand. Deze organisaties hebben jarenlange ervaring, echte cursisten, echte klantbeoordelingen en garanderen de hoogste kwaliteit.

Wacht niet langer en start vandaag nog met de cursus Marokkaans!

Ben je helemaal enthousiast geworden? En wil je graag starten met een cursus Marokkaans? Wacht dan niet langer en schrijf je vandaag nog in óf bestel een proefles. Leuk om te weten is dat de meeste aanbieders tijdelijk extra kortingen hebben en verschillende welkomstcadeaus. Zorg dus dat je er op tijd bij bent en profiteer tijdelijk van deze kortingen.

Kort samengevat:

-Jezelf verstaanbaar kunnen maken in het dagelijkse leven
-Zowel voor beginners als gevorderden
-Marokkaans leren op je eigen tempo en via jouw eigen schema
-Certificaat of diploma van het opleidingsinstituut

Start vergelijken

Bekijk aanbieders

Voor de cursus Marokkaans hebben wij alvast de allerbeste aanbieders voor jou geselecteerd. Maak hieronder jouw keuze en start vandaag nog!

NTI

€479,-

Of betaal 12 x €39,95 p/m

  • Bepaal je eigen tempo
  • Geen extra kosten
  • Online leeromgeving
  • 6 mnd extra studietijd
Start vandaag nogGratis proefles

Wat is de oorsprong van de Marokkaanse taal?

De Marokkaanse taal, ook wel Darija genoemd, is een variant van de Arabische taal. Het is gebaseerd op de klassieke Arabische taal, maar heeft invloeden van Berbers, Spaans, Frans en andere talen. Darija is de gesproken taal in Marokko en wordt ook vaak gebruikt in andere delen van Noord-Afrika.

Waar kun je jezelf overal verstaanbaar maken in het Marokkaans?

In Marokko wordt Darija voornamelijk gesproken, dus je zou je overal in het land verstaanbaar moeten kunnen maken door deze taal te gebruiken. Daarbuiten kun je je ook verstaanbaar maken in andere landen in Noord-Afrika, zoals Algerije, Tunesië, Libië, en Egypte, hoewel deze landen hun eigen dialecten en talen hebben. Ook in de steden waar veel Marokkaanse immigranten leven, zoals Amsterdam, Brussel en Parijs, zou je je verstaanbaar moeten kunnen maken. Houd er wel rekening mee dat de verschillende dialecten van Darija kunnen variëren in termen van vocabulaire, uitspraak en grammatica, dus het kan nuttig zijn om vertrouwd te raken met de specifieke dialecten die je zult tegenkomen. Met de cursus Marokkaans kun je jezef dus op meerdere plekken goed verstaandbaar maken.

Hoeveel mensen spreken wereldwijd Marokkaans?

Het is moeilijk om een precieze cijfer te geven voor hoeveel mensen wereldwijd Darija, de gesproken taal in Marokko, spreken. Marokko heeft een bevolking van ongeveer 35 miljoen mensen, en bijna allemaal van hen spreken Darija als moedertaal. Daarbuiten zijn er ook veel Marokkaanse immigranten die in andere landen leven en Darija spreken, zoals in Europa, Noord-Afrika, Canada en de Verenigde Staten. Het is ook gebruikelijk dat Darija wordt gesproken als tweede taal in landen waar veel Marokkaanse immigranten leven. Het is echter moeilijk om precies te zeggen hoeveel mensen Darija spreken als tweede of derde taal. In totaal is het aantal mensen die Darija spreken waarschijnlijk een paar miljoen meer dan de bevolking van Marokko.

Hoe moeilijk is het om de Marokkaanse taal te leren?

Het leren van de Marokkaanse taal, ook wel Darija genoemd, kan een uitdaging zijn, vooral voor iemand die geen ervaring heeft met het leren van een Arabische taal. Darija is gebaseerd op de klassieke Arabische taal, maar heeft invloeden van Berbers, Spaans, Frans en andere talen. Dit kan het leerproces bemoeilijken, aangezien het vocabulaire en de grammatica kunnen afwijken van de klassieke Arabische taal. Een andere factor die het leren van Darija kan bemoeilijken, is de uitspraak. De Arabische taal maakt gebruik van veel klanken die niet in het Europees alfabet voorkomen, dus het kan moeilijk zijn om de juiste uitspraak te leren. Er zijn echter ook veel hulpmiddelen beschikbaar om Darija te leren, zoals taalcursussen, boeken, apps en online resources. Ook is het belangrijk om de taal in de praktijk toe te passen door te praten met native speakers of door naar Marokkaanse media te luisteren en te kijken. In het algemeen kan het leren van Darija een uitdaging zijn, maar met de juiste hulpmiddelen en de juiste motivatie is het mogelijk om de cursus Marokkaans af te ronden en de taal te leren en te begrijpen. 

Als je eenmaal de Marokkaanse taal beheerst, is het dan makkelijker om ook andere arabische talen te spreken en zo ja, welke talen lijken hier het meest op?

Als je eenmaal de cursus Marokkaans (Darija) beheerst, kan het inderdaad helpen bij het leren van andere Arabische talen, omdat veel van de grammatica en het vocabulaire vergelijkbaar is. Een aantal Arabische talen die vergelijkbaar zijn met Darija, zijn:

• Algerijnse Arabische, die wordt gesproken in Algerije. Dit dialect heeft een aantal Berberse invloeden, net als Darija.

• Tunisische Arabische, die wordt gesproken in Tunesië. Dit dialect heeft ook invloeden van Berbers, Frans en Italiaans, net als Darija.

• Libische Arabische, die wordt gesproken in Libië. Dit dialect heeft ook invloeden van Berbers, Italianen en andere talen, net als Darija.

Houd wel rekening dat de dialecten in deze landen kunnen variëren in termen van vocabulaire, uitspraak en grammatica, dus het is aan te raden om vertrouwd te raken met de specifieke dialecten die je zult tegenkomen. Daarnaast, kun je als je Darija beheerst, beter de klassieke Arabische taal lezen en begrijpen, die is gebaseerd op de Arabische taal zoals die wordt geschreven in de Koran en andere klassieke teksten. Echter, het is belangrijk om te benadrukken dat elke taal uniek is en het leren van een taal vereist tijd en consistentie, dus het zal ook vereist zijn om specifiek te leren over de andere Arabische talen die je wilt leren.