Cursus Pools

Wil je de Poolse taal leren? Start dan vandaag nog met een cursus Pools.

Wist je dat Pools tot de West-Slavische talen behoort? Zowel Tsjechisch als Slowaaks behoren tot deze taalgroep. Momenteel ken het Pools ongeveer 40 miljoen sprekers. Veruit de meeste wonen ook in Polen. Maar ook in Amerika en het voormalige Sovjet-Unie wordt door grote groepen Pools gesproken. Vanaf 1 mei 2004 is Pools nu ook een van de officiële werktalen van Europa. Wil jij de Poolse taal ook leren? Start dan vandaag nog met het vergelijken van de cursus bij verschillende aanbieders. 

Vergelijk cursussen

Pools leren voor beginners en gevorderden
Heb je plannen voor een reis naar Polen? Of heb je een zakelijke relatie met Polen of werk je veel met Poolse mensen in Nederland? Of wil je om een andere reden Pools leren? Met de cursus Pools heb je de taal opmerkelijk snel onder de knie en kun je de taal al snel lezen, begrijpen en spreken. In Nederland wonen en werken veel mensen uit Polen. Het is dan niet verkeerd om de taal een beetje onder de knie te krijgen. Zeker wanneer je bijvoorbeeld in de uitzendbranche werkt en veel met Poolse mensen te maken krijgt. Basiskennis van de taal is dan een must. 

Een cursus Pools kun je tegenwoordig overal volgen. Toch zijn er enkele aanbieders de er bovenuit springen. Volg de cursus Pools bijvoorbeeld bij: NHA-opleidingen, NTI, Udemy of Laudius. Wat deze aanbieders uniek maakt zijn de makkelijke leerprogramma’s, aantrekkelijke prijzen, goed studiemateriaal maar bovenal honderden, zo niet duizenden, tevreden cursisten. Goed om te weten is dat alle aanbieders die getoond worden op tijdvoorstudie.nl toonaangevend zijn op het gebied van studeren op afstand. Deze organisaties hebben jarenlange ervaring, echte cursisten, echte klantbeoordelingen en garanderen de hoogste kwaliteit.

Wacht niet langer en start vandaag nog met de cursus Pools!

Ben je helemaal enthousiast geworden? En wil je graag starten met een cursus Pools? Wacht dan niet langer en schrijf je vandaag nog in óf bestel een proefles. Leuk om te weten is dat de meeste aanbieders tijdelijk extra kortingen hebben en verschillende welkomstcadeaus. Zorg dus dat je er op tijd bij bent en profiteer tijdelijk van deze kortingen.

Kort samengevat:

-Jezelf verstaanbaar kunnen maken in het dagelijkse leven
-Zowel voor beginners als gevorderden
-Pools leren op je eigen tempo en via jouw eigen schema
-Certificaat of diploma van het opleidingsinstituut

Start vergelijken

Bekijk aanbieders

Voor de cursus Pools hebben wij alvast de allerbeste aanbieders voor jou geselecteerd. Maak hieronder jouw keuze en start vandaag nog!

laudius

€119,-

of betaal 4 x €33,90 p/m

  • Voor beginners
  • Nú met 50% korting
  • Géén inschrijfgeld
  • Gratis proefles
START VANDAAG NOGGratis proefles »

nhbo

€299,-

  • Voor beginners
  • Diploma
  • Thuisstudie
  • 3-6 maanden
START VANDAAG NOGGratis proefles »

Hoe is de Poolse taal ontstaan?

Tijdens de cursus Pools krijg je ook de nodige informatie over de achtergrond van de Poolse Taal. De Poolse taal is ontstaan uit de West-Slavische talen die rond de 6e eeuw werden gesproken door de Polen en hun buren in wat nu bekend staat als Polen. Het Oudpols werd beïnvloed door Latijn, het Germaans, het Keltisch en het Byzantijns, en de eerste geschreven documenten dateren uit de 10e eeuw. Tijdens de Middeleeuwen ontwikkelde de Poolse taal zich verder en verwierf ze status als liturgische taal in de katholieke kerk. In de 19e eeuw werd het moderne Poolse geformaliseerd, gebaseerd op de dialecten van het centraal Polen en onder invloed van het Frans. De Poolse taal onderging verder veranderingen tijdens de twintigste eeuw, vooral tijdens de Tweede Wereldoorlog en na de val van het communisme.

Hoe moeilijk is het om Pools te leren?

De cursus Pools is voor iederen toegankelijk. Maar het leren van Pools hangt af van verschillende factoren, zoals je voorgaande taalvaardigheid en motivatie om te leren. Voor iemand die geen achtergrond heeft in Slavische talen, zou het als een uitdaging kunnen aanvoelen om de complexiteit van de grammatica en het uitspraak te begrijpen. Aan de andere kant, als je al een achtergrond hebt in een andere Slavische taal, zoals Russisch of Tsjechisch, zou je enig begrip hebben van de grammatica en uitspraak, waardoor het leren van Pools een stuk gemakkelijker zou kunnen zijn. In het algemeen geldt: hoe meer tijd, inspanning en immersie je investeert in het leren van Pools, hoe sneller je vooruitgang zult boeken en hoe gemakkelijker het zal worden.

Hoe kan je snel Pools leren?

Er zijn een aantal manieren om snel Pools te leren: Dompel jezelf onder in de taal: Probeer om je omgeving zoveel mogelijk in het Pools te dompelen, door bijvoorbeeld Pools te lezen, te kijken of te luisteren naar Poolse media en door met Poolse moedertaalsprekers te communiceren. Gebruik leermiddelen: Er zijn veel leermiddelen beschikbaar, zoals taalcursussen, boeken, audio- en videomaterialen, en apps. Kies de methode die het beste bij je leerstijl past. Oefen vaak: Probeer zoveel mogelijk te oefenen met het spreken, luisteren, lezen en schrijven van het Pools. Vind een taalpartner: Vind iemand die ook Pools wil leren of een moedertaalspreker die bereid is om te helpen bij het verbeteren van je taalvaardigheid. Blijf motivatie houden: Houd jezelf gemotiveerd door doelen te stellen en door de voortgang die je maakt te blijven waarderen. Door deze stappen te volgen en door consistent en gedisciplineerd te oefenen, zou je snel Pools kunnen leren.

Waar kun je jezelf allemaal verstaanbaar maken in het Pools?

Na het afronden van de cursus Pools kun je jezelf verstaanbaar maken in verschillende situaties en omgevingen, waaronder: In Polen: Je kunt je verstaanbaar maken met lokale bevolking, in winkels, restaurants, hotels, enz. In Pools-sprekende gemeenschappen: Er zijn veel Pools-sprekende gemeenschappen over de hele wereld, vooral in Europa en Noord-Amerika. Bij zakelijke activiteiten: Als je zaken doet met Poolse bedrijven of instellingen, is het handig om je in het Pools verstaanbaar te kunnen maken. Bij reizen: Als je reist in Polen of in Pools-sprekende landen, kun je je verstaanbaar maken met lokale bevolking, reisbureaus, hotels en vervoersbedrijven. Bij educatieve activiteiten: Als je deelneemt aan educatieve programma’s of cursussen in Polen, zou het nuttig zijn om de taal te beheersen. Het verbeteren van je vermogen om je in het Pools verstaanbaar te maken kan je helpen om betere communicatie te hebben en je culturele begrip te vergroten.