Cursus Spaans

Heerlijk, Spanje!

Wil je de Spaanse taal leren? Start dan vandaag nog met een cursus Spaans.

Wist je dat Spaans in tenminste 44 landen gesproken wordt? Spaans staat hierdoor op plek nummer 4 van de meest gesproken talen (na Engels, Arabisch en Chinees). Een ander leuk weetje over de Spaanse taal is dat het een fonetische taal is.

Dat wil zeggen dat wanneer je weet hoe je het woord moet spellen, je ook weet hoe je het goed moet uitspreken. Spaans leren is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Met een beetje doorzettingsvermogen en de juiste middelen spreek je binnen no time de Spaanse taal.

Vergelijk cursussen

Spaans leren voor beginners en gevorderden
Een cursus Spaans is er voor zowel beginners als gevorderden. Kies je bijvoorbeeld de beginners variant, dan ga je vaak aan de slag met algemene dagelijkse onderwerpen (begroeten, afscheid nemen, het weer etc.). Heb je de basis onder de knie? Dan kun je verder met Spaans voor gevorderden waarbij je verder aan de slag gaat met de grammatica, het alfabet en onderwerpen die verder gaan dan “Hola, mi nombre es…” “Una cerveza por favor”. Na het afronden van de cursus Spaans ontvang je vaak een certificaat of diploma van het opleidingsinstituut. Leuk om thuis op te hangen of als digitale variant te gebruiken voor een curriculum vitae (CV). 

Een cursus Spaans kun je tegenwoordig overal volgen. Toch zijn er enkele aanbieders de er bovenuit springen. Volg de cursus Spaans bijvoorbeeld bij: NHA-opleidingen, NTI, Udemy of Laudius. Wat deze aanbieders uniek maakt zijn de makkelijke leerprogramma’s, aantrekkelijke prijzen, goed studiemateriaal maar bovenal honderden, zo niet duizenden, tevreden cursisten. Goed om te weten is dat alle aanbieders die getoond worden op tijdvoorstudie.nl toonaangevend zijn op het gebied van studeren op afstand. Deze organisaties hebben jarenlange ervaring, echte cursisten, echte klantbeoordelingen en garanderen de hoogste kwaliteit.

Wacht niet langer en start vandaag nog!

Ben je helemaal enthousiast geworden? En wil je graag starten met een cursus Spaans? Wacht dan niet langer en schrijf je vandaag nog in óf bestel een proefles. Leuk om te weten is dat de meeste aanbieders tijdelijk extra kortingen hebben en verschillende welkomstcadeaus. Zorg dus dat je er op tijd bij bent en profiteer tijdelijk van deze kortingen.

Kort samengevat:

-Jezelf verstaanbaar kunnen maken in 44 landen wereldwijd!
-Zowel voor beginners als gevorderden
-Certificaat of diploma van het opleidingsinstituut
-Vloeiend Spaans spreken in slechts enkele maanden tijd

Start vergelijken

Bekijk aanbieders

Voor de cursus Spaans hebben wij alvast de allerbeste aanbieders voor jou geselecteerd. Maak hieronder jouw keuze en start vandaag nog!

Laudius

€159,-

Of betaal 5 x €35,90 p/m

 • Voor beginners
 • Nú met 50% korting
 • Géén inschrijfgeld
 • Gratis proefles
Bekijk cursusGratis proefles »

nti

€269,-

Of betaal 8 x €34,95 p/m

 • Bepaal je eigen tempo
 • Geen extra kosten
 • Online leeromgeving
 • 6 mnd extra studietijd
Bekijk cursusGratis proefles »

nha

€199,-

Of betaal 12 x €18,50 p/m

 • Nú met 50% korting
 • Gratis 9″ tablet
 • Gratis taal-app
 • Gratis proefles
Bekijk cursusGratis proefles »

nhbo

€419,-

 • Voor beginners
 • Examen wanneer je wil
 • Geslaagd=Diploma
 • Proefhoofdstuk
Bekijk cursusGratis proefles »

Wat is de oorsprong van de Spaanse taal?
De Spaanse taal, ook wel Castiliaans genoemd, heeft haar oorsprong in de Iberische Peninsule, waar het ontstond uit Vulgair Latijn in de Middeleeuwen. Het Castiliaans werd de dominante taal in Spanje en later in Latijns-Amerika, waar het werd gebracht door de Spaanse veroveraars en kolonisten. Door de geschiedenis heen heeft de Spaanse taal invloeden ontvangen van talen zoals Arabisch, Keltisch, Baskisch en andere talen die gesproken werden in Spanje. De cursus Spaans geeft je dus ook meer inzicht in de historie van de taal.

Waar kun je jezelf overal verstaanbaar maken in het Spaans?

Spaans is de officiële taal in Spanje en in veel landen in Latijns-Amerika, zoals Mexico, Colombia, Argentinië, Peru en vele andere. Je kunt je dus overal verstaanbaar maken waar Spaans de officiële taal is. Spaans wordt ook vaak gesproken als tweede taal in veel landen in Centraal- en Zuid-Amerika, en in de Verenigde Staten, waar er een grote Spaanstalige gemeenschap is. Bovendien is Spaans een van de meest populaire talen om te leren, dus je kunt je ook verstaanbaar maken in landen waar Spaans niet de officiële taal is, maar waar veel mensen het wel begrijpen. Met de cursus Spaans kun je jezelf dus op genoeg plekken verstaanbaar maken.

Hoeveel mensen spreken wereldwijd Spaans?
Wereldwijd wordt geschat dat er ongeveer 460 miljoen mensen zijn die Spaans als moedertaal spreken. Dit maakt het tot de tweede meest gesproken taal ter wereld, na mandarijn. Bovendien wordt het Spaans ook vaak als tweede taal gesproken, waardoor het totaal aantal mensen dat Spaans begrijpt en spreekt waarschijnlijk veel hoger is dan 460 miljoen. In Latijns-Amerika is Spaans de meest gesproken taal, maar het wordt ook gesproken in Spanje, Equatoriaal-Guinea, de Filipijnen, Gibraltar en andere landen.

Hoe lang duurt het om Spaans te spreken?
Het leren spreken van een nieuwe taal, zoals Spaans, is een proces dat tijd en moeite vergt. Het is moeilijk om een precieze tijdsduur te geven, omdat het afhangt van een aantal factoren, zoals hoeveel tijd je besteedt aan het leren van de taal, hoe vaak je de taal gebruikt, en hoe goed je al bent in het leren van talen.
Voor sommige mensen kan het slechts enkele maanden duren om de basisvaardigheden van de taal onder de knie te krijgen, terwijl anderen veel langer nodig zullen hebben om de taal vloeiend te spreken. Het is belangrijk om realistisch te zijn over je eigen leertempo en je verwachtingen aan te passen aan je eigen vooruitgang. Het is ook aan te raden om zo veel mogelijk de taal te oefenen, bijvoorbeeld door het spreken met native speakers of door te immmigreren naar een Spaanssprekend land. Met de juiste motivatie en instelling kun ook jij de cursus Spaans met gemak afronden.